Akkerbouw is de sector waarin ik de meeste ervaring heb, en waar mijn hart ligt. Met name de uienteelt heeft mijn bijzondere interesse. Ik ben daarom ook actief voor Uienstudieclub Haarlemmermeer e.o, en ben secretaris van Platform Nederlandse Uientelers.

 

Voor akkerbouwbedrijven voer ik alle voorkomende veldwerkzaamheden uit, ik controleer de bewaring  van aardappelen en uien, stel de bewaarcomputer in, en houd een teeltregistratie bij in Crop-R. Ik verhuur mijzelf niet voor een bepaalde periode, maar voor klussen die gebeuren moeten. Dat werk voer ik vervolgens zelfstandig uit, op tijdstippen die mij het meest geschikt lijken, uiteraard in overleg met de opdrachtgever.

 

Voor het uitvoeren van gewasbescherming  ben ik in het bezit van spuitlicenties deel 1 & 2 (uitvoeren & bedrijfsvoeren), en een heftruckcertificaat. Daarnaast heb ik de laatste jaren een bemestingscursus gevolgd, twee keer een cursus niet-kerende grondbewerking (NKG), heb me laten scholen in het beoordelen van profielkuilen, ben actief lid van een uienstudieclub en een NKG-studieclub, en houd mijzelf op de hoogte door het lezen van vakliteratuur en het bezoeken van informatiedagen.

 

Op de foto linksboven staat mijn eigen tractor, een New Holland TSA135,  voor de kiepwagen van een opdrachtgever. Indien nodig kan ik mijzelf met tractor verhuren, maar de tractor kan ook los worden gehuurd.

home         akkerbouw         zaaizaad-productie          kunstmest(strooien)          Frankrijk          contact

RolfvandenBerg.nl